Pentru micul dejun sau brunch, cu legume de sezon, o omletă italiană cu legume de vară este consistentă şi gustoasă.

De ce ai nevoie ca să faci omletă italiană cu legume de vară:

  • 1 1/2 linguri ulei
  • 1 cană dovlecei tocaţi
  • 1/2 cană ardei gras roşu tocat
  • 1/3 cană ceapă tocată
  • 1 lingură cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 căţei, tocaţi
  • 1/2 cană roşii tocate
  • 9 ouă

Cum prepari omletă italiană cu legume de vară:

Încălzeşti ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi dovleceii, ardeiul gras, ceapa, cimbrul, sare şi piper, după gust, şi usturoiul. Acoperi şi căleşti 7 minute sau până când legumele s-au înmuiat, amestecând din când în când. Adaugi şi roşiile şi continui călirea, fără capac, încă 5 minute sau până se evaporă lichidul.

Combini ouăle cu sare şi piper, după gust într-un castron mediu şi le baţi spumă cu telul. Torni acest amestec în tigaie peste legume, amestecând uşor. Acoperi, reduci focul şi le ţii 15 minute .

Încălzeşti cuptorul şi dai omleta 3 minute. O serveşti tăiată felii.

Sursa: http://www.myrecipes.com/

Loading...