Atunci când călătorim peste graniţe trebuie să ne asigurăm că vom experimenta şi bucătăria locală, din moment ce acesta este singurul mod în care vom „gusta” cu adevărat din specificul locului. „Huffington Post”, alături de „Triposo”, cel mai cuprinzător ghid turistic existent, au alcătuit o listă cu unele dintre cele mai neobişnuite deserturi care se găsesc în jurul lumii.

Lista include mâncăruri exotice şi specialităţi native, alături de recomandări ale restaurantelor.

Botamochi (Japonia)

Botamochi este un desert făcut din orez dulce şi fasole roşie sau „azuki”, care sunt rulate împreună într-o formă asemănătoare unei mingi de culoare mov. Desertul este folosit pentru a marca venirea primăvării în Japonia. Un fel de mâncare similar, numit Ohagi, este realizat cu o textură uşor diferită de fasole roşie, care se consumă mai ales toamna.

Numele celor două feluri de deserturi provin de la două plante; prima de la un bujor care înfloreşte primăvara, iar cel de-al doilea de la un trifoi japonez care înfloreşte toamna.

citeşte continuarea pe adevarul.ro

Loading...