Un preparat pe care îl poţi servi la o cină festivă sau chiar într-o sâmbătă de răsfăţ. Orezul cremos merge de minune cu ciupercile şi puiul, aşa că îţi garantăm că va fi o reţetă pe care o vei ţine minte de acum înainte.


  • Pregătire:20 min
  • Porții:4
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

2 linguri de unt

1 lingură de ulei de măsline

½ ceapă tocată mărunt

sare

piper

2 căţei de usturoi tocat

230 g ciuperci

1 măr dulce tăiat felii

2 linguriţe de mărar tocat mărunt

350 ml supă de pui

50 ml vin alb

200 g orez sălbatic

500 g piept de pui

100 g spanac

200 g brânză Gruyère (sau alt fel de brânză saturată)

 
Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 220°C.

Topeşti untul şi amesteci cu uleiul de măsline într-o tigaie suficient de mare. Adaugi ceapa şi laşi 5-9 minute, amestecând din când în când. Asezonezi cu sare şi piper. Adaugi usturoiul, ciupercile şi mai laşi 5 minute. Pui merele şi mărarul şi mai fierbi 1 minut.

Torni supa de pui şi vinul şi aduci la punctul de fierbere la foc mare. Apoi, adaugi oreul şi carnea de pui tăiată mărunt, acoperi şi dai focul foarte mic. Laşi 40-55 de minute sau până când orezul este fiert. Dacă mai este nevoie, mai adaugi supă de pui. Iei de pe foc şi pui spanacul.

Presari brânza deasupra şi dai la cuptor pentru 10-15 minute. Serveşti cald.

 
Loading...