Paste cu sos pesto sau deliciul unui prânz luat în compania colegilor. Sunt uşor de transportat, rezistente şi gustoase!

Ingrediente:

300 g spaghete

3 linguri ulei de măsline

2 linguriţe sare

frunze de busuioc

 Pentru sosul pesto

20 frunze de busuioc

3 căţei de usturoi

3 g seminţe de pin

50 ml ulei de măsline

3 linguri de parmezan ras

sare

Mod de preparare:

Pui apă la fiert cu sare şi când a dat în clocot adaugi pastele. Când sunt gata, le scurgi (păstrezi jumătate de pahar de zeamă) şi eviţi să speli pastele sub jet de apă rece, deoarece îşi pierd gustul. Acum prepari sosul pesto. Pui frunzele de busuioc, spălate şi uscate, în mojar şi le pisezi până devin o pastă. Adaugi seminţele de pin şi amesteci încontinuu, torni uleiul şi parmezanul şi continui să baţi, şi presari sare după gust. Dacă-ţi mai rămâne sos pesto îl poţi păstra în frigider într-un borcan închis ermetic. Pui pastele într-un bol şi le amesteci cu sosul pesto, uleiul de măsline şi 2-3 linguri cu zeamă de la paste. Le serveşti calde şi le ornezi cu frunze proaspete de busuioc.

Dificultate mica

Timp de preparare: 25 min

Loading...