Penne cu cârnăciori în sos de roşii

paste cu carnaciori jpeg

O reţetă apetisantă, pe care o poţi pregăti atât la prânz cât şi la cină, pastele cu cârnăciori în sos de roşii nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

5-6 cârnăciori 450 g penne 60 ml apă 1 ardei gras, feliat 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, pisaţi 4 roşii feliate 1 lingură pastă de tomate 130 ml fiertură de pui sau legume ½ linguriţă boia 1 linguriţă mix de condimente 2 linguriţe seminţe de fenicul mărunţite ceapă verde tocată, după gust frunze de busuioc, după gust parmezan ras, opţional ulei sare piper

Mod de preparare – Penne cu cârncăciori în sos de roşii

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, rumeneşti în puţin ulei încins cârnăciorii tăiaţi bucăţele, până îşi schimbă culoarea. Amesteci între timp cu apa, pentru a evita să se lipească de tigaie. Sotezi ceapa cu seminţele de fenicul, boiaua şi mixul de condimente. Combini cu usturoiul şi pasta de tomate şi mai ţii pe foc 2-3 minute, amestecând continuu.

Adaugi ardeiul şi roşiile şi le laşi pe foc până devin fragede. Torni fiertura de pui şi potriveşti de gust cu sare şi piper. Întorci cârnăciorii în tigaie şi găteşti toate ingredientele 5-10 minute, până ce sosul capătă consistenţă. Amesteci cu pastele. Serveşti cu parmezan, ceapă verde şi busuioc.

Sursa http://www.eatwell101.com

http://www.eatwell101.com