Penne cu pui şi roşii

paste cu pui si rosii jpeg

Uşor de preparat, la cuptor, pastele cu pui şi roşii sunt atât de gustoase încât nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

1 lingură ulei

450 g piept de pui, tăiat cubuleţe

600 g sos marinara

400 g brânză ricotta

250 g mozzarella sau telemea

75 g parmezan ras

450 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

450 g penne

busuioc proaspăt, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentezi bucăţile de piept de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, 5 minute. Într-un bol, amesteci sosul marinara cu brânza ricotta, jumătate din mozzarella mărunţită, 50 g parmezan şi jumătate din roşii. Condimentezi, după gust.

Combini cu pastele şi carnea de pui. Aşezi într-un vas termorezistent. Presari restul de brânză. Adaugi, uniform, roşiile rămase. Dai la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Serveşti cu frunze de busuioc.

Sursa http://theblondcook.com