Visezi la un preparat ce va mulţumi întreaga familie şi care te poate salva şi dacă primeşti oaspeţi? Atunci optează pentru plăcinta cu carne: este şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi practică.

Pentru aluat:

350 g faină

150 g unt

250 g smântână

1 ou

1 praf de nucşoară

sare

Pentru umplutură:

500 g carne tocată

2-3 cepe de mărime mijlocie, tocate mărunt

1 morcov, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici

3 linguri ulei

½ legătură mărar

sare

piper

1 ou şi 1 lingură smântână pentru uns plăcinta

Cerni făina şi faci o adâncitură în care combini smântâna, untul moale, nucşoara, oul şi sarea. Amesteci până obţii un aluat pe care îl laşi să se odihnească la rece câteva ore. Pe blatul de lucru, presari puţină făină şi întinzi aluatul în aşa fel încât sa obţii o foaie groasă de aproximativ jumătate de centimetru.

Separat, căleşti în ulei ceapa, morcovul şi carnea tocată, până se rumenesc. Adaugi sare şi piper, după gust. Când amestecul s-a răcit, încorporezi mărarul tocat fin.

Într-o tavă tapetată, aşezi o foaie de aluat astfel încât să depăşească marginile tăvii. Întinzi uniform amestecul de carne pe foaie. Acoperi cu cealaltă foaie, închizi marginile, ungi cu amestecul de ou şi smântână şi bagi plăcinta la cuptorul preîncălzit. Când s-a rumenit, o scoţi şi o laşi să se răcească înainte de a o tăia felii.

Foto: Yankee Magazine

Sursa: bbcgoodfood

Loading...
Evaluează articolul