Vara este perioada deserturilor uşoare, cu multe fructe sau iaurt. Vă prezentăm azi o reţetă de plăcintă cu iaurt fără foi, care se face rapid şi uşor şi se savurează la fel.

Este genul de plăcintă care se duce oriunde, sigur nu veţi da greş cu ea. La birou sau la şcoală este un deliciu pentru toată lumea. Se prepară rapid şi foarte simplu, de aceea este perfectă pentru momentele lipsite de inspiraţie şi poftă de ceva dulce şi bun.

Ingrediente Plăcintă de iaurt fără foi 1:

  • 300 g de făină
  • 1 kg iaurt
  • 2 plicuri praf de copt
  • 8 ouă
  • 300 g de zahăr
  • Un pachet de unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

Tava se tapetează cu unt. Apoi se amestecă făina cu praful de copt şi jumătate din compoziţie se pune în tava tapetată cu unt, făina se va presăra pe toată suprafaţa tăvii. Iaurtul se amestecă cu ouăle şi cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat şi alte mirodenii şi se toarnă compoziţia în tavă, după ce se opreşte o cană. Deasupra se pune restul de făina, felii de unt şi cana cu compoziţia de ouă. Se bagă la cuptor la 30 de minute.

Iată şi o variantă de plăcintă de iaurt fără foi ceva mai sănătoasă, fără făină sau zahăr, dar în care se pune brânză sărată. Oricare din ele, plăcinta este un deliciu, sigur o vei încerca de mai multe ori vara aceasta.

Ingrediente Plăcintă de iaurt fără foi 2:

  • 1 litru iaurt
  • 8 ouă
  • 4-5 linguri fructoză
  • 4-6 linguri de brânză sărată rasă
  • 1 esenţă vanilie
  • Stafide, caise sau afine uscate (opţional)
  • 150 de grame de tărâţe de ovăz

Mod de preparare:

Iaurtul se toarnă într-un vas, peste el se pun ouăle şi se mixează bine până se obţine un lichid omogen. Se adaugă fructoza, fructele uscate dacă aţi ales să puneţi, brâna rasă, vanilia şi tărâţele de ovăz.

Se bagă la cuptor timp de 30 de minute la 180 de grade. Chiar dacă vi se pare că arată mult prea lichidă compoziţia, staţi fără grijă, căci se va face o plăcintă de iaurt fără foi pe cinste. Poftă bună!

Loading...
Evaluează articolul