Prăjitură cu jeleu de zmeură

prajitura cu jeleu de zmeura jpeg

Şi pentru că zmeura este un fruct foarte răcoritor şi sănătos, iar deserturile cu zmeură sunt delicioase şi perfecte pentru vară, v-am pregătit o reţetă de prăjitură cu jeleu de zmeură. Bucură-te de această prăjitură sofisticată pentru momentele tale de plăcere şi bucurie.

Ingrediente Prăjitură cu jeleu de zmeură:

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 50 de ml ulei
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de cacao
  • 2 linguri de făină
  • Jumătate plic de praf de copt

Pentru crema ganache:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 350 de grame de ciocolată

Pentru jeleul de zmeură:

  • 1 kg de zmeură proaspătă
  • 10-12 linguri de zahăr
  • 6 foi (10 grame) de gelatină

Mod de preparare Prăjitură cu jeleu de zmeură:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul în aşa fel încât să fie un lichid fluid. Se adaugă uleiul treptat până la omogenizare. Se adaugă făina, cacao şi praful de copt cernute înainte.

Albuşurile se bat spumă bine şi se încorporează foarte uşor cu o paletă în compoziţia gălbenuşurilor. Aluatul se pune pe o tavă tapetată cu unt şi presărată cu făină. Se coace în cuptorul încins bine timp de 25 de minute, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.

Pentru crema ganache se pune frişca lichidă la foc mic la încălzit, peste care se pune ciocolata tăiată cubuleţe, se lasă la topit. Când s-a topit în întregime, se ia de pe foc, se la răcit câteva minute, apoi se bagă în frigider pentru câteva ore bune, 5-6 ore. Este bine ca crema de ciocolată să fie făcută prima, înainte de a începe să faceţi prăjitura.

La fel se va proceda şi cu jeleul, se face înainte. Se spală zmeura bine, apoi se lasă la scurs. Împreună cu zahărul se pune la foc mic să se topească, timp de jumătate de oră. Lăsăm la răcit. Se înmoaie foile de gelatină în puţină apă rece şi se pune pe foc într-un ibric din compoziţia de zmeură, cam 2-3 linguri. Peste amestecul de zmeură se pun şi foile de gelatină înmuiate şi se lasă la foc mic pentru a se dizolva gelatina. Se mai adaugă în ibric din compoziţia de zmeură şi se amestecă.

Peste blatul prăjiturii se pune ganache-ul, care se mixează bine înainte de a fi unsă prăjitura. se întinde bine crema de ciocolată. De preferat este să se lase la congelator timp de 20 de minute să se întărească înainte de a pune jeleul de zmeură. După ce se întăreşte ganache-ul, se pune jeleul de zmeură, se ornează prăjitura cu zmeură proaspătă şi se lasă la frigider 1-2 ore. Se serveşte foarte rece, este răcoritoare şi delicioasă. Poftă bună!