Inevitabil, ciocolata te trimite la deserturi delicioase, şi de ce nu, şi la Crăciun. Ca să îl întâmpini cum se cuvine poţi prepara această prăjitură în două culori din biscuiţi.

Ingrediente

Pentru blatul maro

400 g biscuiţi
100 g unt
20 ml lapte
2 ouă
300 g ciocolată neagră (sau ciocolata de casa)
100 g fulgi de cocos

Pentru blatul alb

400 g biscuiţi
100 g unt
20 ml lapte
2 ouă
200 g ciocolată albă

Pentru glazura de ciocolată

200 g unt
350 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Rupi biscuiţii în bucăţi mici şi torni peste ei laptele astfel încât să se înmoaie foarte puţin. Între timp, pui ciocolata de casa cu untul pe baie de aburi. Când s-au topit, iei de pe foc şi adaugi ouăle bătute. Pui din nou pe foc pentru alte 2 minute, amestecând continuu. La final, adaugi fulgii de cocos. Compoziţia obţinută o torni peste cea de biscuiţi şi amesteci până se omogenizează.

Pui amestecul pe o formă de tort şi-l dai la frigider 2 ore. Ulterior, pregăteşti blatul alb, respectând aceiaşi paşi ca şi la cel maro. Când este gata, îl pui peste blatul de ciocolată şi dai din nou la frigider.

Între timp, pregăteşti glazura de ciocolată pentru prajitura cu biscuiti. Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul şi torni glazura obţinută peste cele două blaturi de prajitura. Dai prăjitura în două culori din biscuiţi la frigider timp de 2-3 ore.

sursa foto: Profimedia

Citiţi şi :

Prajitura cu mere si biscuiti

Chec in doua culori

Tort cu crema de nes

Loading...