Pulpe de pui cu năut şi sos picant

pulpe de pui cu naut si sos picant jpeg

Pulpele de pui sunt binevenite la orice masă, iar alături de năut şi harissa, pastă iute cu aromă de chili, vor căpăta un plus de savoare.

Ingrediente

1-2 linguri ulei

8 pulpe de pui

1 ceapă, tocată

sare

piper

2 căţei de usturoi, pisaţi

2-3 linguri pastă de tomate

800 g năut

60 g harissa sau pastă de ardei iute

100 ml supă de pui

pătrunjel, după gust

felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 220 °C. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, aproximativ 5 minute, pe fiecare parte. Dai deoparte.

În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, 3 minute. Adaugi pasta de tomate, năutul spălat şi scurs, harissa şi supa de pui. Amesteci până dă în clocot. Aşezi puiul în sosul obţinut şi dai la cuptor, aproximativ 20-25 de minute. Serveşti cu pătrunjel tocat şi felii de lămâie.

Sursa http://www.epicurious.com