Risotto cu brânză de capră şi sos pesto

Risotto cu brânză de capră şi sos pesto jpeg

Perioadele în care pregăteşti preparate cu multe calorii au nevoie de un respiro, în care să pui pe masă feluri de mâncare mai uşoare.  Iată o reţetă din care te poţi inspira cu uşurinţă.

Ingrediente:

ulei pentru prăjit

200 g orez

700 ml supă de pui sau de legume

50 g sos pesto

100 g brânză de capră

Încingi o tigaie încăpătoare şi torni uleiul. Când acesta s-a încălzit, adaugi orezul şi îl căleşti un minut. Torni jumătate din cantitatea de supă, amesteci şi laşi pe foc până se reduce la jumătate. Continui sa torni din supa rămasă, câte puţin, amestecând continuu, până când orezul este al dente.

Încorporezi sosul pesto şi jumătate din cantitatea de brânză de capră, combinându-le până la omogenizare.

Pui deasupra restul de brânză şi serveşti.

Sursa:

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pesto-goats-cheese-risotto

https://www.bbcgoodfood.com/recipes/pesto-goats-cheese-risotto

Foto: https://www.bbcgoodfood.com