Această salată sănătoasă se prepară cu linte fiartă, dar şi cu multe legume proaspete, precum morcovi, ţelină, ardei gras, ceapă, pătrunjel şi suc de lămâie. Aromată şi delicioasă, salata este foarte bună pentru cei cu probleme digestive, deoarece lintea are foarte multe proteine şi se digeră foarte uşor. În plus, este uşor de preparat.

Ingrediente pentru salată de linte (5 porţii)

200 g linte uscată
1 foaie de dafin
cimbru proaspăt
morcovi
ţelină
ardei gras roşu
ceapă roşie
pătrunjel tocat
1 căţel de usturoi
5 linguri suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă sare
piper negru măcinat

Mod de preparare salată de linte

Tai cât mai fin, în cubuleţe, morcovii, ţelina, ardeiul gras roşu. Toci pătrunjelul şi usturoiul. Într-o cratiţă combini lintea, adaugi dafinul şi cimbrul proaspăt.

Adaugi suficientă apă peste boabele de linte, cât să le acoperi cu 2-3 centimetri de lichid.

Fierbi apa, reduci flacăra aragazului şi amesteci fără să acoperi cratiţa, până când boabele de linte se înmoaie, dar nu se fac un terci. Fierbi totul 16-20 de minute.

Scurgi apa de pe boabele de linte şi îndepărtezi foaia de dafin. Pui lintea într-un castron mare, adaugi morcovi, ţelină, ardei gras roşu, ceapă roşie, pătrunjel, usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper. Amesteci bine până se combină ingredientele. Serveşti salata rece sau la temperatura camerei.

Sursa: skinny taste

Loading...