Ingrediente: 500 g cartofi, 250 g carne de pui fiartă sau preparată la grătar, 2 ouă fierte, 3-4 castraveţi muraţi, 7-8 măsline verzi umplute cu gogoşari, 2 roşii, 1 salată verde mică, 1 legătură mărar verde

Pentru sos: 3 linguri maioneză, 3 linguri iaurt simplu, 3 linguri sos de usturoi, 1 linguriţă muştar, sare, piper

Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi scoţi, îi laşi să se răcească, îi cureţi de coajă şi-i dai pe răzătoarea mare. Tai carnea şi castraveţii cubuleţe mici, le amesteci cu cartofii şi mărarul tăiat mărunt. Pentru sos, amesteci maioneza cu iaurtul, sosul de usturoi, muştarul, sare şi piper, după gust, şi-l pui peste amestecul de cartofi. Amesteci bine, potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi la frigider până o montezi.

Tai ouăle şi măslinele felii subţiri, roşiile le tai în patru, le elimini seminţele, le scurgi de zeamă şi le tai felii subţiri. Aşezi pe un platou frunze de salată verde spălată şi uscată, pui salata cu pui, aşezi pe margine un rând de felii de ouă, peste ouă aşezi felii de măsline, apoi, în mijlocul salatei, feliile de roşii aşezate în cerc. În centrul cercului, pui câteva felii de ouă şi măsline şi 2-3 frunze de mărar.

De la Alina Văcaru, Iaşi

Loading...