La mese festive sau ca aperitiv, terina cu brânză şi legume e fină şi uşoară.

Ingrediente pentru terină cu brânză şi legume:

● 200 g urdă

● 200 g brânză de capră
● 1 cutie cremă de brânză

● ½ ardei gras roşu, spălat şi uscat

● ½ ardei gras galben, spălat şi uscat
● 100 g mazăre fiartă

● 50 g fasole păstăi fierte

● 1 morcov fiert

● 4-5 linguri smântână

● 1 lingură unt

● boia
● 3 pliculeţe gelatină

● 10 felii caşcaval

● sare

Cum prepari terină cu brânză şi legume:

Usuci bine mazărea, morcovul şi fasolea verde, apoi le tai cubuleţe.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Combini urda cu untul, cu brânza rasă, crema de brânză, scursă în prealabil, şi cu smântâna şi le mixezi câteva minute. Adaugi mazărea, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, fasolea verde mărunţită, guşti şi, dacă trebuie, presari sare, după gust, şi amesteci bine.

Încălzeşti gelatina înmuiată la foc mic, ai grijă să nu clocotească, apoi o încorporezi în amestecul de brânză. Întinzi, într-o tavă de cozonac, folie alimentară pe care o laşi să atârne pe margini, apoi aşezi felii de caşcaval pe toată suprafaţa tăvii, răstorni crema, şi acoperi cu felii rămase de caşcaval în aşa fel încât terina să fie îmbrăcată, apoi o înveleşti în folie şi o dai la rece până a doua zi. O scoţi şi o serveşti presărată cu boia, după gust.

Loading...