Reţeta aceasta este foarte simplă şi, dacă vrei, poţi prepara tocăniţa şi fără cârnaţi. Este o mâncărică delicioasă şi rapidă, ideală pentru cină.

Tocăniţă de linte cu cârnaţi - Ingrediente (6 porţii)

200 g linte (neagră)
150 g cartofi
2 morcovi
100 g rădăcină de ţelină
100 g praz
1,5 l supă de legume
50 g bacon
1 lingură unt
50 ml oţet din vin alb
4 cârnaţi sau crenvurşti mai groşi
20 g pătrunjel
1 lingură zahăr
sare
piper

Tocăniţă de linte cu cârnaţi - Mod de preparare

Tai cartofii, morcovii şi rădăcina de ţelină în bucăţi mici. Tai baconul cubuleţe şi cârnaţii îi tai felii groase. Toci pătrunjelul şi prazul.

Topeşti untul la foc mediu spre mare şi prăjeşti baconul aproximativ 3-5 minute, până capătă o culoare maronie. Adaugi morcovii, ţelina şi prazul şi le căleşti 3-5 minute, până se rumenesc uşor.

Torni supa de legume, adaugi cartofii şi boabele de linte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci bine şi laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 25-30 de minute, până se înmoaie cartofii şi boabele de linte.

Adaugi cârnaţii sau crenvurştii şi mai laşi să fiarbă 5-7 minute. Adaugi oţetul şi zahărul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Presari pătrunjelul tocat şi serveşti imediat această delicioasă tocăniţă de linte cu cârnaţi.

Timp de preparare: 50 de minute
Dificultate: mică
Sursa + foto: kitchenstories.io

Supă de linte, reţeta perfectă pentru zilele friguroase

Cea mai simplă supă de linte cu amestec de legume

Cea mai bună mâncare de linte cu carne de porc

Loading...