Budincă de carne şi cartofi la cuptor

meat and potatoes casserole 1 600x900 jpeg

Cu un conţinut scăzut de grăsimi, această reţetă este perfectă pentru menţinerea siluetei. În plus, este bună de-ţi vine să te lingi pe degete.

Ai nevoie de

500 g carne de curcan

½ ceapă tocată

½ lingură oregano

sare

piper

2 căţei de usturoi

2 căni mix de legume congelate

1 lingură unt

1 lingură făină

1 cană şi jumătate lapte

½ cană brânză

4 cartofi feliaţi

2-3 linguri ulei

Încinge uleiul într-o tigaie şi pune carnea de curcan tocată, ceapa, oregano, sare şi piper. După ce carnea s-a pătruns puţin, iar ceapa s-a înmuiat pui usturoiul zdrobit şi legumele congelate. Lasă-le pe foc 10 minute. Între timp, în alt vas pune untul la topit, făina, după care laptele şi brânza. Amestecă până se omogenizează ingredientele. Combină jumătate din sos cu carnea şi legumele şi pune-le într-o tavă. Aranjează deasupra feliile de cartofi, iar deasupra toarnă restul de sos. Dă la cuptor până se rumenesc cartofii.

Sursa foto http://wearychef.com

http://wearychef.com