Atunci când timpul te presează, încearcă o reţetă rapidă şi delicioasă, precum această salată de cartofi cu mazăre şi sos cremos. Acest sos îi dă un gust aparte banalei salate de cartofi, iar tu nu vei sta în bucătărie mai mult de 30 de minute.

Salată de cartofi cu mazăre şi sos cremos – Ingrediente (6 porţii)

450 g cartofi roşii mici, tăiaţi în patru
¼ linguriţă sare
225 g mazăre verde, congelată
1 lingură ulei de măsline
1 lingură unt
5 căţei de usturoi, tocaţi
120 g smântână grasă amestecată cu 120 ml lapte integral (1 cană)
100 g parmezan ras
1 praf sare
pătrunjel tocat, după gust

Salată de cartofi cu mazăre şi sos cremos – Mod de preparare

Pui cartofii tăiaţi pe sferturi într-o oală mare, o umpli cu apă cât să îi acopere, adaugi ¼ linguriţă sare şi îi pui la fiert în coajă, 10-15 minute, până când se înmoaie. Către finalul intervalului, adaugi mazărea congelată peste cartofi şi laşi să se fiarbă împreună 2-4 minute. Când legumele sunt moi şi fierte, le scurgi de apă.

Încălzeşti uleiul şi untul într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi usturoiul tăiat fin şi îl căleşti 1 minut la foc potrivit, fără să îl arzi.

Adaugi amestecul de smântână şi lapte (aproximativ o cană de 240-250 g) în cratiţă, peste usturoiul sotat. Laşi să dea în clocot şi amesteci în continuare. Când vezi că lichidul fierbe, adaugi imediat parmezanul, un praf de sare şi amesteci încontinuu toate ingredientele, în timp ce se fierb, până se topeşte parmezanul, între 30 de secunde şi 1 minut. Reduci flacăra la foc mic şi continui să fierbi sosul, amesteci din când în când, pentru ca sosul să se îngroaşe, încă 1 minut.

Adaugi imediat cartofii şi mazărea fierte şi scurse de apă, le amesteci ca să se acopere cu sosul din cratiţă. Iei vasul de pe foc. Guşti şi adaugi mai multă sare, dacă este nevoie. Înainte de servire, toci pătrunjelul mărunt deasupra bolului cu salată.

Sursa + foto: juliasalbum.com

Cea mai uşoară salată de cartofi roşii

Salată de cartofi

Salată de cartofi cu ceapă caramelizată

Salată de cartofi cu ouă

Salată de cartofi cu ridichi

Loading...
Evaluează articolul