Cine poate rezista tentaţiei unui chec pufos marmorat, gata scos din cuptor? Încearcă şi tu această reţetă simplă.

Ingrediente

220 g unt, la temperatura camerei
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
200 g zahăr pudră
4 ouă
½ linguriţă sare
4 linguri lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare – Chec marmorat

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Amesteci făina trecută prin sită cu praful de copt şi sarea. Mixezi untul împreună cu zahărul, apoi încorporezi treptat ouăle până la omogenizare. Amesteci cu făina, apoi adaugi esenţa de vanilie şi laptele. Frămânţi aluatul.

Împarţi aluatul în două părţi egale. Într-una din ele amesteci pudra de cacao. Transferi aluatul simplu într-o tavă tapetată de cozonac. Adaugi aluatul cu cacao şi treci de câteva ori cuţitul prin el. Dai la cuptor aproximativ 40 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://rasamalaysia.com

Loading...