Ciocănele de pui la cuptor cu ierburi şi usturoi. Cea mai aromată reţetă cu carne de pui
Ciocănelele de pui la cuptor cu ierburi şi usturoi sunt un plus delicios şi sănătos la cina. Le poţi prepara cu sau fără pieliţă pe ele, dar vor deveni mai crocant dacă o laşi. Lasă-ţi imaginaţia să se joace, combinând cu usturoiul diverse ierburi proaspete sau uscate. Cu cât mai multe, cu atât mai bine! Cel puţin în acest caz.
Ciocănele de pui la cuptor cu ierburi şi usturoi - Ingrediente
10 ciocănele de pui 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă pudră de usturoi 1 linguriţă oregano uscat 1 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă salvie uscată ½ linguriţă pudră ceapă ½ linguriţă piper ½ linguriţă sare
Ciocănele de pui la cuptor cu ierburi şi usturoi - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi o foaie de hârtie de copt cu o lingură de ulei de măsline şi o aşezi în tavă. Aşezi ciocănelele în tavă, după ce le ungi cu restul de ulei de măsline.
Într-un vas mic, amesteci toate ierburile şi condimentele. Freci fiecare bucată de carne cu acest amestec. Laşi la cuptor 25 de minute, apoi le întorci pe partea cealaltă şi mai laşi 20 de minute.
Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi
Ciocănele de pui la cuptor cu usturoi
Ciocănele de pui marinate în sos de portocale