Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat

ciorba de cartofi cu ciolan afumat jpeg

Prepară această ciorbă de cartofi cu ciolan afumat cu ingrediente proaspete. Păstraţi cartofii la adăpost de lumină şi umezeală, pentru a-i conserva mai bine şi a evita apariţia petelor verzi care conţin compuşi toxici.Cartoful este hrănitor şi bogat în fubre, în glucide, în vitamine şi minerale. Este, de asemenea, foarte uşor de digerat.

Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat - Ingrediente (8 porţii)

4-5 cartofi 1 ciolan afumat 2 legături tarhon 200 ml smântână 2 gălbenuşuri 1 ardei gras 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 50 ml oţet (opţional) 3 linguri ulei sare piper

Ciorbă de cartofi cu ciolan afumat - Mod de preparare

Tai ceapa julien şi morcovul rondele şi îi căleşti 2 minute în ulei. Cureţi carnea de pe ciolan şi o tai cubuleţe, la fel şi ardeiul gras. Adaugi carnea şi ardeiul în oală şi laşi la călit alte 3 minute. Apoi torni 2 litri de apă fiartă, în care pui şi ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, curăţate şi tăiate cubuleţe. Laşi să fiarbă 20 de minute, apoi adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.

Baţi gălbenuşurile cu smântâna şi torni 2 polonice de zeamă, amesteci şi pui compoziţia în oală, în fir subţire, şi mai laşi până fierb cartofii. Cu 10 minute înainte de a opri focul, pui o legătură de tarhon spălat şi tocat, sarea şi piperul. Restul de tarhon, spălat şi mărunţit, îl presari pe deasupra, după ce opreşti focul. Poţi servi cu puţin oţet, după gust.