Friptură de vită cu legume chinezeşti

friptura de vita cu legume chinezesti jpeg

Bucătăria chinezească este una dintre cele mai gustoase şi sănătoase din întreaga lume, mai ales că mâncatul este un adevărat cult în această ţară senzaţională. Echilibrul perfect de arome şi culori, folosirea cu moderaţie a condimentelor fac din această bucătărie una specială, de la care avem multe de furat şi savurat.

Ingrediente Friptură de vită cu legume chinezeşti:

  • 250 g vrăbioară de vită
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 1 praz
  • 1 pungă de legume chinezeşti pentru wok
  • 1 borcan legume chinezeşti
  • Sos chilli
  • Sos five spices
  • 1 linură de sos de stridii 
  • 2 linguri ulei 

Mod de preparare Friptură de vită cu legume chinezeşti:

Morcovul şi prazul se curăţă şi se spală. De la praz se foloseşte doar partea albă. Se taie beţigaşe. Jumătatea de ardei gras se taie julien, iar carnea de vită se taie fâşii subţiri.

Cel mai bine ar fi să se folosească wok-ul. Se încinge în el uleiul şi se pune carnea la călit pentru 3-4 minute, apoi se adaugă făşiile de morcovi şi praz, se amestecă bine şi se mai lasă timp de 2 minute la călit.

Apoi se adaugă şi ardeiul gras, se amestecă şi se pun peste legumele congelate. Se amestecă bine şi se lasă 5-6 minute, la foc mare, timp în care se amestecă când şi când. Acum se pun şi toate sosurile, fără însă să se exagereze.

Se amestecă rapid toate timp de 2 minute, după care wok-ul se ia de pe foc. Carnea de vită trebuie să fie pătrunsă, dar legumele trebuie să fie crocante, nu foarte înmuiate. Friptura se serveşte caldă cu orez simplu cu puţină sare. Poftă bună!