Guguluf cu dovleac şi nuci

Pumpkin Cake jpeg

Vedeta sărbătorii de Halloween este dovleacul, pe care-l poţi folosi pentru a aroma acest guguluf pufos.

De ce ai nevoie pentru guguluf

300 g dovleac răzuit

150 g nuci mărunţite

4 ouă

½ pahar zahăr

1½ linguriţe praf de copt

1 portocală

1 pahar făină

1 lingură cacao

1 praf de sare

zahăr pudră

Cum se prepară guguluful

Separi albuşurile de gălbenuşuri, iar albuşurile le baţi spumă împreună cu sarea. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albă. În aceasta compoziţie adaugi nucile mărunţite, dovleacul răzuit şi coaja de portocală. Adaugi făina, praful de copt şi pudra de cacao. La final pui spuma de albuşuri. Amesteci uşor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă de guguluf tapetată. Coci prăjitura 30-40 de minute şi o serveşti dacă vrei decorată cu zahăr pudră.