Paste Carbonara. Reţeta clasică FOTO
Pastele Carbonara se numără printre cele mai îndrăgite preparate italieneşti, fiind specifice regiunii Lazio. Sunt însă atât de bune, încât i-au cucerit pe gurmanzii de pretutindeni. Iată cum se prepară după o reţetă clasică!
Paste Carbonara. Reţeta clasică - Ingrediente (3 porţii)
50 g unt 300 g spaghetti 200 ml smântână 100 g bacon 2 căţei de usturoi 3 gălbenuşuri sare piper după gust 50 g parmezan
Paste Carbonara. Reţeta clasică - Mod de preparare
Tai mărunt baconul. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti baconul. Când începe să devină crocant, adaugi usturoiul mărunţit şi mai laşi 1-2 minute.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece.
Cât timp fierb pastele, amesteci într-un vas smântâna cu gălbenuşurile şi sare şi piper, după gust. Pui peste bacon spaghetele, amesteci şi mai laşi 1 minut pe foc. Stingi focul
şi torni smântâna.
Laşi 1-2 minute să se pătrundă smântâna, după care razi parmezan.