Paste Carbonara. Reţeta clasică FOTO

spaghete carbonara reteta clasica jpeg

Pastele Carbonara se numără printre cele mai îndrăgite preparate italieneşti, fiind specifice regiunii Lazio. Sunt însă atât de bune, încât i-au cucerit pe gurmanzii de pretutindeni. Iată cum se prepară după o reţetă clasică!

Paste Carbonara. Reţeta clasică - Ingrediente (3 porţii)

50 g unt 300 g spaghetti 200 ml smântână 100 g bacon 2 căţei de usturoi 3 gălbenuşuri sare piper după gust 50 g parmezan

Paste Carbonara. Reţeta clasică - Mod de preparare

Tai mărunt baconul. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti baconul. Când începe să devină crocant, adaugi usturoiul mărunţit şi mai laşi 1-2 minute.

image

Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece.

image

Cât timp fierb pastele, amesteci într-un vas smântâna cu gălbenuşurile şi sare şi piper, după gust. Pui peste bacon spaghetele, amesteci şi mai laşi 1 minut pe foc. Stingi focul

şi torni smântâna.

image

Laşi 1-2 minute să se pătrundă smântâna, după care razi parmezan.

image