Un desert de toamnă, aromat şi crocant, pe care-l vei prepara din nou în cel mai scurt timp.

De ce ai nevoie pentru pere umplute cu nuci

5 pere

100 g nuci (sau amestec de fistic, migdale şi alune)

2 linguri unt

2 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

zeama de la  ½ de lămâie

2 linguri miere

Cum se prepară pere umplute cu nuci

Dai drumul la cuptor. Speli perele, le tai în jumătate şi înlături cotorul şi cutia de seminţe. Amesteci nucile sfărâmate, zahărul şi scorţişoara şi umpli scobiturile perelor. Combini mierea cu untul şi zeama de lămâie şi le pui pe foc, amestecând până ce se omogenizează. Ungi perele cu acest sirop, le aşezi într-o tavă tapetată şi le dai la cuptor aproximativ 25 de minute. Se pot servi atât reci cât şi calde.

Sursa foto http://www.forageddish.com

Loading...