Legume din abundenţă, condimente aromate, toate într-un aluat pufos şi uşor. O delicioasă plăcintă-aperitiv, care e bună şi caldă, şi rece. Alături de o salată constuie o masă completă.


  • Pregătire:15 min
  • Porții:1 plăcintă
  • Gătire:45 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:placinta, antreuri, placinta sarata
Ingrediente
● 1 foaie aluat foitaj
● 100 g şuncă de curcan
● 100 g mazăre,
din conservă
● 1 fir de praz
● 2-3 cartofi fierţi în coajă
● 2-3 linguri ulei
● 100 g cremă de brânză
● 50 g parmezan ras
● sare
● piper
● 1 ou
● 1 lingură susan
● ½ linguriţă chimen
Mod de preparare
Cureţi firul de praz, îl toci şi-l căleşti în ulei 5 minute. Adaugi mazărea şi şunca tocată, amesteci şi mai ţii pe foc 3 minute, apoi dai deoparte. Descojeşti cartofii şi-i tai cubuleţe. Amesteci ingredientele călite cu cartofii, crema de brânză, parmezanul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
 
Întinzi foitajul decongelat şi aşezi pe jumătate din el umplutura, apoi acoperi cu restul de aluat şi lipeşti marginile. Ungi foitajul cu oul bătut şi presari chimenul şi susanul. Dai plăcinta
la cuptor până se rumeneşte.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează rețeta