Portofele cu brânză şi stafide, un desert apetisant şi uşor

portofele cu branza si stafide jpeg

Deşi, la prima vedere, poate părea greu de făcut, desertul acesta merită efortul! Vei vedea, la final, cât de gustoase sunt aceste portofele cu brânză şi stafide.

Portofele cu brânză şi stafide - Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 2 gălbenuşuri 25 g drojdie 1 praf sare 300 ml lapte 100 g zahăr 100 g unt topit

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci, bine scursă

2 ouă

60 ml smântână

coaja de la 1 lămâie

50 g zahăr

30 g griş

1 ou, pentru uns

50 g stafide

100 ml coniac

Portofele cu brânză şi stafide - Mod de preparare

Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina şi praful de sare. Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit. Laşi stafidele la înmuiat în coniac, cam 15 minute.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, decupezi 6 cerculeţe mici cu un pahar. Frămânţi la loc şi întinzi iar foaia.

Tai pătrate, le umpli cu compoziţia de brânză cu stafi de, le uneşti colţurile opuse, două câte două, şi aşezi deasupra fiecăruia câte un cerculeţ decupat. Le aşezi într-o tavă tapetată.

Ungi „portofelele“ cu oul bătut şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, la foc potrivit, până când se rumenesc.