Doamna Nastasia Mărginean, din Târgu-Mureş, ne-a îndulcit papilele gustative cu o prăjitură cu mere.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu mere

5 ouă

9 linguri zahăr

9 linguri ulei

9 linguri lapte

12-14 linguri făină

1 plic praf de copt

Pentru umplutură

1 kg mere

zahăr

scorţişoară

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară prăjitura cu mere

Cureţi merele şi le dai prin răzătoare, apoi le căleşti cu zahăr şi scorţişoară, după gust. Le laşi la răcit.

Baţi ouăle cu zahărul, apoi torni, în fir subţire, uleiul. Amesteci făina cu praful de copt. Încorporezi în ouă, alternând, făina şi laptele. Omogenizezi aluatul, torni jumătate din el într-o tavă tapetată şi îl dai la cuptorul încins 10 minute. Îl scoţi, pui merele şi peste ele restul de aluat.

Dai tava din nou la cuptor încă 30 de minute. Îl laşi la răcit şi îl decorezi cu zahăr pudră, după gust.

Loading...