Sos de roşii picant

stsf1 jpeg

De ce să cumperi sosuri din comerţ când îţi poţi prepara cel mai gustos sos chiar la tine acasă şi să îl depozitezi astfel încât să te bucuri de gustul roşiilor şi atunci când nu este sezonul lor.

Iată ce ingrediente îţi trebuie: 

2 kg roşii coapte 4 linguri zahăr 3 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi 3 linguri oţet 2 linguriţe piper măcinat sare, după gust boabe de muştar, după gust

Speli roşiile, le tai jumătăţi, le îndepărtezi cotoa­rele şi le treci prin maşina de stors roşii. Pui sucul obţinut într-un vas şi laşi să fiarbă, la foc mic. Ardeii curăţaţi îi tai bucăţi mari şi, împreună cu usturoiul, îi faci o pastă. Torni compoziţia obţinută în sosul de roşii şi mai ţii la fiert apro­ximativ 10 minute.

Adaugi oţetul, zahărul, boabele de muştar, sarea şi pi­perul şi laşi pe foc până când ajunge la consistenţa dorită. Îl pui în borcane spălate şi steri­lizate, apoi le păstrezi la rece.