Supă-cremă de spanac

supa crema spanac jpeg

Ştiai că spanacul este considerat de specialişti un superaliment? Ca să te poţi bucura de toate calităţile lui, nutriţioniştii recomandă să fie folosit crud, iar dacă se utilizează în mâncăruri să fie doar puţin preparat termic. O cură de spanac proaspăt îţi îmbunătăţeşte digestia, te ajută să ai o piele şi un păr mai sănătoase, ţine diabetul sub control şi îţi îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi sistemul imunitar.

Ingrediente (4 porţii)

500 g spanac 1 ceapă 1 ţelină 2 rădăcini pătrunjel 2 căţei usturoi sare piper 1 cană smântână dulce 2-3 ouă fierte

Mod de preparare

Speli, cureţi şi tai legumele, apoi le fierbi. Clăteşti bine spanacul, frunză cu frunză, sub jet de apă. După ce s-au înmuiat legumele, dai oala deoparte, pui spanacul şi dacă ai prea multă apă în oală mai scoţi din ea. Torni smântâna şi zdrobeşti legumele cu blenderul. Potriveşti de sare şi piper şi dacă vrei, serveşti crema de spanac cu ouă fierte mărunţite.

foto: profimedia