Supă cu găluşte

20180220 190757 jpeg

O porţie de supă de găluşte este mereu aşteptată cu nerăbdare, iar reţeta domnului Niculae Ghiţă este parcă cea mai bună.

De ce ai nevoie pentru supă de găluşte

Pentru supă

6 pulpe de pui dezosate

3-4 morcovi

1 ţelină

1 păstârnac

2 cepe

sare

piper

pătrunjel verde

Pentru găluşte

2 ouă

2 linguri ulei

8 linguri gris

1 praf de sare

Cum se prepară supa de găluşte

Pui carnea la fiert în 4-5 litri de apă rece cu o linguriţă de sare. Iei spuma de câte ori este nevoie. Între timp pregăteşi legumele: le speli şi le tai, apoi, după ce nu mai lasă spumă, le adaugi în zeamă, la foc mic.

Pentru găluşte, baţi bine ouăle, torni uleiul în fir subţire şi, treptat, grişul. Dai compoziţia deoparte câteva minute, apoi iei cu lingura din ea, cantităţi mici, şi îi dai drumul în supă. Mai laşi să fiarbă 10 minute, potriveşti gustul de sare şi piper, după gust, opreşti focul şi presari pătrunjel tăiat fin şi acoperi vasul cu un capac.