Supă de găluşte ardelenească

supa cu galuste ardeleneasca jpeg

Mâncărurile ardeleneşti, trebuie să recunoaştem, sunt printre cele mai gustoase, dar şi sănătoase. Supa cu găluşte este cea mai bună alegere, mai ales pentru cei mici, care adoră găluştile moi şi pufoase, care se topesc în gură.

Supa este un remediu foarte bun împotriva răcelilor, deci se poate prepara cu succes în orice anotimp. Legumele dau aroma potrivită, iar găluştile sunt cireaşa de pe tort. Ciorbele şi supele sunt absolut necesare pentru o alimentaţie bună şi o creştere cât mai sănătoasă a copiilor.

Ingrediente Supă de găluşte ardelenească:

- Jumătate de pui (piept, aripi, ciocănele) - 2 morcovi - 1 ceapă - 1-2 ardei graşi - 1 ţelină medie - 1 pătrunjel rădăcină - 1 legătură pătrunjel proaspăt - Sare - Piper

- 2 ouă medii

- 20 ml ulei

- Sare

- 100 gr griş

Mod de preparare Supă de găluşte ardelenească:

Această reţetă de supă de găluşte ardelenească este foarte bună, rapidă şi delicioasă. Legumele proaspete şi carnea de pui vor da un gust excelent, iar găluştele pufoase sunt o alegere excelentă pentru o supă săţioasă. În loc de tăiţei, găluştele merg oricând. Ca să iasă şi mai pufoase, unele gospodine adaugă şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Aşadar, bucuraţi-vă de reţeta ardelenească de supă.

Carnea de pui se spală bine, se taie şi se lasă la opărit într-un vas. Apoi se scoate şi se pune la fiert într-o oală cu 2 litri de apă. După primele clocote se spumează bine, până rămâne limpede. Când supa este limpede se adaugă şi legumele curăţate, spălate şi tăiate pe jumătate. Se lasă la fiert la foc potrivit.

Când legumele şi carnea au fiert destul, se scot legumele într-un castron. Înainte cu 10-15 minute se pregătesc găluştele amestecând ouăle cu uleiul, sarea şi grişul, care se pune treptat. Apoi se pun găluştele în supă, cu ajutorul unei linguri, care înainte se trece prin supa fierbinte. Se lasă la foc mic 10-12 minute, până se umflă bine şi devin pufoase.

Se adaugă apoi sare după gust, piper şi pătrunjelul tăiat mărunt. Se serveşte caldă. Poftă bună!