Este vară, legumele proaspete de grădină au apărut, aşa că supele pline de legume sunt excelente surse de vitamine pentru sezonul cald. Supele de legume sunt la fel de gustoase şi reci şi calde, cu smântână sau ardei iute, cu crutoane sau pur şi simplu goale. Lichidele sunt necesare vara, iar supele şi ciorbele de legume nu ar trebui să lipsească în acest anotimp. În plus, sunt perfecte atât pentru copii, cât şi pentru cei mari.

Bucătăria ardelenească se ştie că îmbină arome plăcute şi mâncăruri sănătoase pentru toate gusturile. Iată deci o reţetă completă şi simplă de supă de legume ardelenească pentru zilele caniculare de vară ce vor veni. Alege prospeţimea şi savoarea legumelor şi prepară o supă extraordinară pentru întreaga familie.

Ingrediente Supă de legume ardelenească:

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 de grame de mazăre proaspătă
  • 1-2 frunze de varză
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuştean
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de suc de roşii proaspete
  • 2-3 fire de tarhon proaspăt
  • Borş
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Supă de legume ardelenească:

Legumele se curăţă şi se spală, apoi se taie mărunt în cuburi sau felii. Într-o oală mare se pune puţin ulei şi se adaugă la călit ceapa, morcovii raşi şi dovleceii cubuleţe. Se lasă 3 minute şi se adaugă şi restul de legume.

Se toarnă apoi o cană peste legume cât să le acopere şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când scade apa, se umple oala până la jumătate cu apă şi se lasă la foc potrivit să dea în câteva clocote.

Se pune borşul separat să fiarbă, iar verdeţurile se toacă mărunt şi se păstrează lângă sucul de roşii. Cu 10 minute înainte de a opri focul de la supă, se pune borşul, sucul de roşii şi jumătate din verdeaţa tocată. Se opreşte focul, se pune restul de verdeaţă tocată şi se pune capacul. Se serveşte caldă sau rece. Poftă bună!

Loading...
Evaluează articolul