Această supă dulce şi delicioasă este perfectă pentru zilele reci de toamnă, chiar dacă acestea par acum destul de îndepărtate. Însă indiferent de cât de rece va fi toamna aceasta, merită să te răsfeţi cu o supă de mere şi ţelină.

Ingrediente

4 linguri ulei de măsline
2 cepe tocate
1 tulpină de ţelină, tocată bucăţi mari
1 rădăcină de ţelină, tocată
4 mere, descojite şi tăiate în sferturi
cimbru proaspăt, după gust
2 litri de supă de pui sau de legume
200 ml smântână
câteva frunze de salvie
alune de pădure prăjite sau hrean proaspăt ras, pentru servire
sare
piper

Mod de preparare

Încingi jumătate din cantitatea de ulei într-o oală mare. Adaugi ceapa şi frunzele de ţelină şi le căleşti la foc mediu 10 minute, până se înmoaie. Adaugi rădăcina tocată de ţelină, merele şi frunzele de cimbru şi le sotezi 2-3 minute. Torni supa de legume sau de pui, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi fierbi la foc mic 30 de minute până se înmoaie rădăcina de ţelină.

Iei oala de pe foc şi amesteci cu un blender manual până la omogenizare. Adaugi smântâna. Încălzeşti restul de ulei într-o tigaie şi căleşti salvia până devine crocantă.

Torni supa în boluri adânci şi torni puţină smântână. Pentru servire, stropeşti cu puţin ulei de măsline extravirgin şi presari frunzele crocante de salvie şi alunele de pădure sau hreanul proaspăt dat prin răzătoare, dacă foloseşti.

Sursa: www.jamieoliver.com

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de pui. Reţeta lui Jamie Oliver

Loading...