Supă de usturoi ardelenească

supa usturoi ardelenească jpeg

Usturoiul! Hulit de unii, adorat de alţii! Pe lângă faptul că este foarte sănătos, usturoiul va da aromă şi savoare specială oricărui preparat. Aşa că iată o reţetă delicioasă de supă de usturoi ardelenească preparată specila pentru familia ta.

Ingrediente pentru supă de usturoi ardelenească

2 cepe 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei gras 2 cartofi 8 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare frunze de salată

Mod de preparare pentru supă de usturoi ardelenească

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul şi ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.Într-o oală se pune uleiul la încins şi se călesc legumele (fără cartofi) până se înmoaie puţin. Se toarnă 2 litri de apă peste legumele călite şi se lasă să fiarbă 20 de minute. Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe, se pun în supă şi se mai lasă la fiert 15 minute. Se pune usturoiul pisat şi se sărează după gust. Se ia oala de pe foc şi se adaugă smântâna şi pătrunjelul tocat mărunt. Frunzele de salată se taie fâşii şi se pun în farfuria cu supă de usturoi ardelenească în momentul servirii.