Tort cu fructe de pădure

DSC02649 jpeg

Doamna Iuliana Lakko ne-a ispitit cu o reţetă de sezon, tort cu fructe de pădure.

De ce ai nevoie pentru tort

Pentru blat 

5 oua

2 linguri cacaua

1 lingura ulei

5 linguri zahar

praf de copt

4 linguri faina .

Crema :

500 gr fructe de padure

500 ml frisca lichida

200 gr zahar

7 foi de gelatina

ciocolata pentru ornat

Cum se prepară tortul cu fructe de pădure

Pregatesti asa: se separa albusurile de galbenusi. Albusurile se mixeaza cu putin praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul adaugand si uleiul pana ce vei obtine o compozitie asemanatoare cu maioneza. Faina se amesteca cu cacaua cernuta si praful de copt. Albusul se incorporeaza in galbenusurile frecate la fel si amestecul de faina. Se tapeteaza o tava cu marginea detasabile, se toarna compozitia si se pune in cuptorul preîncalzit la 180 grade. Cand blatul este gata se lasa la racit dupa care se taie in doua .

Crema: se iau cateva fructe de padure si se pun deoparte pentru ornat. Restul fructelor se pun la foc cu zaharul pana se topeste  dupa care se da deoparte pana se raceste. Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Dupa care se strecoara si se pune putin la incalzit fara sa se infierbante. Se mixeaza frisca bine racita pana obti o spuma tare. Se incorporeaza gelatina calduta in fructele de padure, la fel si frisca. Se amesteca cu grija dupa crema se pune intre cele doua blaturi si cu crema ramasa se inbraca  tortul. Se orneaza cu ciocolata topita, sau dupa preferinta, si cu fructele puse deoparte.

Se poate folosi mure, afine, zmeura chiar daca sunt congelate.