În zilele de weekend, când ai mai mult timp la dispoziţie, îi poţi răsfăţa pe cei dragi cu o reţetă de tort de mandarine, aşa cum îl face doamna Aneta Pavlu din Huşi

De ce ai nevoie pentru tort de mandarine

Pentru blat

150 g făină

2 ouă

100 g zahăr pudră

100 g smântână

1 praf de copt

1 pliculeţ esenţă vanilie

 Pentru cremă

2 ouă

200 ml lapte

250 g zahăr

500 g frişcă lichidă

800 g compot de mandarine

1 pliculeţ esenţă vanilie

2 plicuri gelatină

50 ml apă

Cum se prepară tort de mandarine

Pentru blat, separi, mai întâi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci smântâna cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi adaugi făina, praful de copt şi esenţa de vanilie. Baţi albuşurile şi le încorporezi uşor. Obţii un aluat omogen pe care-l torni într-o formă de tort tapetată. Dai la cuptor 25 de minute.

Pentru cremă, amesteci laptele cu ouăle şi zahărul, apoi pui pe foc mic până se îngroaşă compoziţia, amestecând încontinuu. Atenţie! Nu laşi să dea în clocot, pentru că se taie. Dai la răcit, apoi încorporezi frişca bătută şi esenţa de vanilie.

Dizolvi gelatina în 50 ml apă, topeşti pe baie de aburi, amestecând încontinuu. După ce s-a răcit puţin, o adaugi în cremă şi o amesteci.

Scurgi mandarinele din compot şi le tai cubuleţe. Păstrezi câteva pentru decor. Torni crema peste blatul răcit, decorezi cu mandarine şi ţii tortul la rece 3 ore.

Loading...