Nu ai nevoie să petreci mult timp în bucătărie pentru a prepera un delicios tort. Doamna Claudia Costescu din Bucureşti are reţeta unui tort rapid.

De ce ai nevoie pentru tort rapid

Pentru blat

10 ouă

10 linguri zahăr

6 linguri făină

4 linguri cacao

arome după preferinţă

Pentru sirop

4 linguri zahăr

1 cană apă

Pentru umplutură

1 kg frişcă bătută

Pentru decor

cacao

Cum se prepară tortul rapid

Separi albuşurile de gălbenusuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul şi, amestecând uşor, presari făina combinată, în prealabil, cu cacaua. Pui aromele şi răstorni aluatul într-o formă tapetată. Coci blatul, în cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, apoi redus până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească în cuptor şi îl tai în trei felii.

Prepari siropul, fierbând toate ingredientele, apoi însiropezi feliile de blat.  Le umpli  cu frişcă şi decorezi tortul cu mici ornamente făcute din cacao amestecată cu frişcă.

Loading...