Un burrito într-o combinaţie ademenitpare de ingrediente este propunerea noastră pentru prânzul de astăzi.

Ingrediente (4 porţii)

500 g carne tocată de vită
4 lipii
1 ardei gras roşu
1 ardei gras verde
3 căţei usturoi
1 ceapă roşie
400 g fasole roşie din conservă
1 lingură ulei
100 g caşcaval ras
sare
piper
½ ardei iute
½ linguriţă boia iute
½ linguriţă boia dulce
100 g smântână grasă

Mod de preparare

Încingi uleiul şi căleşti carnea. Când scade uşor apa lăsată, adaugi ceapa şi usturoiul mărunţite, ardeii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute rondele. Amesteci şi când legumele s-au înmuiat pui boiaua dulce şi pe cea iute, smântâna, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi fasolea şi mai ţii câteva minute să se combine aromele.
Umpli lipiile cu acest amestec şi le rulezi astfel: o dată latura din stânga, apoi cea din dreapta şi împătureşti. Le aşezi într-o tavă tapetată, le ungi cu smântână, presari caşcavalul şi dai la cuptorul încins 10 minute.

Loading...