Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. 3 reţete delicioase

chiftele carne oua jpeg

Sigur ţi-ai mai rămas în casă nişte ouă de la Paşte pe care nu-ţi mai vine să le mănânci cu cozonac, dar nici să le laşi să se strice nu e de preferat. Aşa că ce-i de făcut? Iată 3 reţete delicioase cu ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Chiftele din carne tocată cu ouă

Ingrediente 500 g carne de vită tocată sare 6 ouă fierte 1 legătura pătrunjel piper 1 ou 6 linguri făină

3 ouă

1 praf

sare

pesmet

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci carnea cu oul şi cu pătrunjelul tocat şi potriveşti de sare şi piper. Îmbraci ouăle fierte în amestecul de carne, apoi le dai prin făină. Pentru crustă, baţi ouăle într-un castron cu un praf de sare, după gust. Pui pe o farfurie pesmetul. Dai „bombiţele“ formate prin ouăle bătute, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până când devin aurii. Le scoţi pe un şervet absorbant şi le serveşti calde.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Terină cu legume şi ouă

4 ouă fierte

150 g mazăre din conservă

4 gogoşari muraţi

250 g maioneză

2 plicuri gelatină

200 ml apă

1 lingură ulei

200 g porumb din conservă

2 legături de pătrunjel tocat

câteva boabe de piper

Descojeşti ouăle şi le tai bucăţele. Pui la înmuiat gelatina în apă rece, iar după 10 minute o topeşti pe baie de aburi. Nu o lăsa să fiarbă, deoarece terina nu se va mai întări. Tai mărunt gogoşarii şi păstrezi puţin pentru ornat. Amesteci ouăle cu gogoşarii, boabele de porumb, mazărea, pătrunjelul tocat, boabele de piper şi maioneza. Adaugi gelatina răcită şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi dai terina la frigider peste noapte. O serveşti ornată cu gogoşari muraţi.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Plăcintă cu ciuperci şi ouă

2 foi plăcintă

3 morcovi fierţi

400 g ciuperci

3 ouă fierte

5 linguri smântână

100 ml lapte

2 linguri unt

3 linguri caşcaval ras

sare

piper

1 gălbenuş crud

ulei

Mod de preparare

Dezgheţi şi întinzi foile de plăcintă. Descojeşti ouăle fierte şi le tai bucăţi. Încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii. Le scurgi şi le amesteci cu ouăle tăiate, morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe, smântâna, laptele, restul de unt, caşcavalul ras şi sare şi piper după gust. Ungi o tavă de chec cu puţin ulei, aşezi o foaie de plăcintă, inclusiv pe pereţii tăvii, ungi cu gălbenuş şi înţepi din loc în loc. Torni compoziţia şi acoperi bine cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu restul de gălbenuş. Bagi în cuptorul încins şi laşi până se rumeneşte.

Acestea au fost cele 3 reţete delicioase, sugestii pentru ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte.