Sigur ţi-ai mai rămas în casă nişte ouă de la Paşte pe care nu-ţi mai vine să le mănânci cu cozonac, dar nici să le laşi să se strice nu e de preferat. Aşa că ce-i de făcut? Iată 3 reţete delicioase cu ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Chiftele din carne tocată cu ouă

Ingrediente
500 g carne de vită tocată
sare
6 ouă fierte
1 legătura pătrunjel
piper
1 ou
6 linguri făină

Pentru crustă
3 ouă
1 praf
sare
pesmet
ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci carnea cu oul şi cu pătrunjelul tocat şi potriveşti de sare şi piper. Îmbraci ouăle fierte în amestecul de carne, apoi le dai prin făină. Pentru crustă, baţi ouăle într-un castron cu un praf de sare, după gust. Pui pe o farfurie pesmetul. Dai „bombiţele“ formate prin ouăle bătute, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până când devin aurii. Le scoţi pe un şervet absorbant şi le serveşti calde.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Terină cu legume şi ouă

Ingrediente
4 ouă fierte
150 g mazăre din conservă
4 gogoşari muraţi
250 g maioneză
2 plicuri gelatină
200 ml apă
1 lingură ulei
200 g porumb din conservă
2 legături de pătrunjel tocat
câteva boabe de piper

Mod de preparare

Descojeşti ouăle şi le tai bucăţele. Pui la înmuiat gelatina în apă rece, iar după 10 minute o topeşti pe baie de aburi. Nu o lăsa să fiarbă, deoarece terina nu se va mai întări. Tai mărunt gogoşarii şi păstrezi puţin pentru ornat. Amesteci ouăle cu gogoşarii, boabele de porumb, mazărea, pătrunjelul tocat, boabele de piper şi maioneza. Adaugi gelatina răcită şi amesteci. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi dai terina la frigider peste noapte. O serveşti ornată cu gogoşari muraţi.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte - Plăcintă cu ciuperci şi ouă

Ingrediente
2 foi plăcintă
3 morcovi fierţi
400 g ciuperci
3 ouă fierte
5 linguri smântână
100 ml lapte
2 linguri unt
3 linguri caşcaval ras
sare
piper
1 gălbenuş crud
ulei

Mod de preparare

Dezgheţi şi întinzi foile de plăcintă. Descojeşti ouăle fierte şi le tai bucăţi. Încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ciupercile spălate şi tăiate felii. Le scurgi şi le amesteci cu ouăle tăiate, morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe, smântâna, laptele, restul de unt, caşcavalul ras şi sare şi piper după gust. Ungi o tavă de chec cu puţin ulei, aşezi o foaie de plăcintă, inclusiv pe pereţii tăvii, ungi cu gălbenuş şi înţepi din loc în loc. Torni compoziţia şi acoperi bine cu cealaltă foaie de plăcintă pe care o înţepi cu furculiţa şi o ungi cu restul de gălbenuş. Bagi în cuptorul încins şi laşi până se rumeneşte.

Acestea au fost cele 3 reţete delicioase, sugestii pentru ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte.

Loading...