Această delicioasă reţetă de chec cu rahat o puteţi găsi, împreună cu multe altele, în cartea Găteşte cu Sanda Marin pe care o puteţi cumpăra împreună cu cel mai recent număr al revistei Click!Poftă bună! de la toate chioşcurile din ţară.

Ingrediente

2 ouă
280 g făină
200 g zahăr
150 g ulei
150 g lapte
1/2 linguriţă de bicarbonat
4-5 bucăţi de rahat
1/2 pahar de nuci amestecate cu stafide
coajă de portocală zaharisită

Mod de preparare

Se freacă ouălecu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă treptat uleiul şi laptele, bicarbonatul proaspăt cernut şi făina, iar la sfârşit nuca şi stafidele. Se unge forma cu unt şi se presară făina. Se toarnă o parte din compoziţie, se aşază bucăţile de rahat (după ce au fost făcute mici suluri cu mâna) şi se toarnă restul de compoziţie. Se coace o oră la foc potrivit.

Loading...
Evaluează articolul