Chec sărat cu brânză de vaci

chec sarat cu branza de vaci jpeg

Brânza de vaci este un aliment sănătos, gustos şi nu îngraşă! Iată câteva reţete de aperitive care nu numai că arată foarte bine, dar sunt şi foarte bune.

Ingrediente (1 chec)

600 g telemea mai nesărată 400 g brânză de vaci 6 ouă 5 linguri pesmet 100 g măsline 1 fir ceapă verde sare piper

Mod de preparare

Amesteci brânza de vaci cu telemeaua rasă pe răzătoarea mică. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, amestecând uşor să se omogenizeze compoziţia. Încorporezi albuşurile bătute spumă şi pesmetul, pe care-l adaugi treptat, ceapa tăiată rondele, piper, sare, dacă mai e nevoie, şi măslinele fără sâmburi. Torni compoziţia în tava unsă şi tapetată şi coci în cuptorul bine încins circa o oră. Stingi focul şi laşi tava în cuptor încă o oră.