Chiftelele ca şi cartofii te pot salva oricând dintr-o situaţie dificulă, cum ar fi vizita neanunţată a unor prieteni sau rude. Incearca si tu aceasta reteta de chiftele cu salata de cartofi care este rapida si delicioasa.

Ingrediente

Pentru chiftele

600 g carne tocată (vită şi porc)
1 ceapă tocată
2 linguriţe de muştar
2 felii de pâine
2 ouă
sare
piper
ulei pentru prăjit
frunze de pătrunjel pentru decor

Pentru salată

1 kg cartofi
1 castravete mic
2 fire de ceapă verde

Pentru dressing

3 linguri oţet de vin
3 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare

Amestecă într-un castron carnea tocată, ceapa tăiată fin, muştarul, feliile de pâine înmuiate în apă şi bine stoarse, ouăle, sare şi piper, după gust. Din compoziţia preparată formează chiftele, pe care le prăjeşti pe ambele părţi în uleiul bine încins.

Fierbe cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare. Scurge apa, curăţă-i şi taie-i felii subţiri. Aşază-i într-un castron, adaugă castravetele feliat şi ceapa tăiată rondele. Asezonează cu sosul preparat din ulei, oţet, sare şi piper, după gust. Amestecă uşor pentru a nu se sfărâma ingredientele. Serveşte aceste chiftele cu salata de cartofi cat sunt calde.

Chiftele de varza

Chiftele de peste marinate

Chiftele de pui cu salata de varza

Loading...