Chifteluţe marinate, altfel decât le ştiai

1 ccc jpg jpeg

Chifteluţele clasice sunt reinventate în acest preparat. E o mâncare simplă, dar plină de arome şi e alegerea perfectă într-o zi friguroasă. Nu-i aşa că ţi-e deja poftă?

Ingrediente

Pentru chiftele:

500 g carne de porc tocată

1 lingură seminţe de fenicul

coaja rasă de la 1 lămâie bio

1 ou

sare

piper

ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

2 căţei de usturoi

300 g roşii din conservă

1 ceapă

50 g rucola

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Pentru servit:

1 lămâie

1 lingură seminţe de pin, opţional

Pui carnea tocată într-un castron, adaugi seminţele de fenicul, sare şi piper, după gust, oul, coaja rasă de lămâie şi omogenizezi compoziţia.

Cu palmele umezite, formezi chiftele şi le prăjeşti într-o tigaie de fontă, în puţin ulei, 2-3 minute. Le dai la cuptor, 10 minute, la 180 ˚C.

Într-o tigaie adâncă, torni uleiul de măsline şi adaugi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul zdrobit. Condimentezi cu sare şi piper şi le sotezi până când ce legumele s-au înmuiat. Torni roşiile din conservă şi continui să fierbi sosul 15 minute.

Transferi chiftelele în sos, adaugi frunzele de rucola, mai ţii pe aragaz 2 minute, apoi opreşti focul. Decorezi preparatul cu felii de lămâie şi, dacă doreşti, cu seminţe de pin. Îl serveşti cald.

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov. Foto: SoDelicious.ro