Chifteluţele cu mazăre sunt delicioase şi uşor de preparat. Aşteptăm să ne spuneţi cum v-au ieşit!

Ingrediente:
1 cană de mazăre boabe
1 ceapă, tocată fin
2 căţei de usturoi, zdrobiţi şi mărunţiţi
100 g brânză de capră, fărâmiţată
300 g orez
500 ml supă de legume
2 ouă
3 linguri făină
sare
piper
ulei

Mod de preparare:

Speli mazărea şi o fierbi aproximativ 15 minute. O scurgi şi o zdrobeşti cu furculiţa. Căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi usturoiul şi opreşti focul. Dai deoparte, laşi la răcit şi adaugi brânza, condimentezi cu sare şi piper. Amesteci cu piureul de mazăre.

Fierbi orezul în supă, când este moale opreşti focul, scurgi şi laşi la răcit. Când este călduţ adaugi ouăle bătute. Amesteci bine compoziţia. Iei cu mâna orez, aplatizezi şi pui la mijloc piure de mazăre, formezi chifteluţe şi le prăjeşti în baie de ulei. Pudrezi mâinile cu făină, din când în când. Scoţi chiftelele pe şerveţele absorbante.

Dificultate medie
4 porţii
Timp de preparare: 40’

Loading...