Ciorbă de cartofi cu afumătură şi zeamă de varză murată

ciorba de cartofi cu zeama de varza jpeg

Doina Sidonia Toncean din Oradea ne-a trimis această reţetă! Îi mulţumim!

Ingrediente

6-7 cartofi rosii 300 g scarita afumata 1 l moare ( zeama de varza) 1 ceapa 1 fir cimbru 1/2 ardei gras cateva rosii mici 1 lingura pasta de gogosari patrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Scarita sau orice alta afumatura, o portionam si o punem la fiert.Intre timp curatam cartofii si ceapa verde ( o taiem marunt oblic). Cartofii dupa ce ii spalam , ii taiem cuburi.

Cand scarita este aproape fiarta adaugam legumele,cimbrul, pasta de gogosari, sare,piper si apa necesara si lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand toate sunt fierte adaugam zeama de varza dupa gust( mai multa sau mai putina) si lasam sa mai dea un clocot. Deasupra presaram patrunjel verde tocat. Cine doreste poate pune smantana. Va recomand sa serviti ciorba alaturi de o ceapa rosie.