Ciorbă de pui cu smântână

ciorba de pui cu smantana jpeg

Completează-ţi un meniu perfect cu o ciorbă de pui cu smântână, cu un gust deosebit. Ai nevoie şi de câteva legume, care vor completa aroma ciorbei atunci cân, fierbinte fiind, o vei servi la masă pentru cei dragi.

Ciorbă de pui cu smântână - Ingrediente

1/2 pui 200 g conopidă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 bulb de ţelină 1 ceapă potrivită 2 linguri ulei 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână zeamă de lămâie pătrunjel verde sare piper

Ciorbă de pui cu smântână - Cum se prepară

Se curăţă legumele şi zarzavaturile, se spală şi se taie, după caz, ceapa peştişori, morcovul felii subţiri, ţelina şi pătrunjelul cubuleţe, iar conopida se desface bucheţele. Se călesc împreună în ulei 2-3 minute, apoi se adaugă carnea de pui porţionată şi 2-3 linguri de apă, continuând călirea încă 4-5 minute. Se completează oala cu 3 litri de apă caldă, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se adaugă pătrunjel tocat şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 de minute până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse. Se opreşte focul.

Separat, se bat gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi smântâna, se toarnă peste acest amestec câte puţină ciorbă fierbinte din oală, până când dresul nu mai este în pericol să „se taie”, şi apoi se amestecă cu ciorba. Ciorba de pui cu smântână se serveşte caldă.