Ciorbă falsă de burtă

Ciorbă falsă de burtă jpeg

Am pregătit pentru astăzi un preparat special, pe care –cu siguranţă, nu obişnuiţi să-l gătiţi foarte des. Un fel de mâncare ce se serveşte, în mod normal, la masa de prânz. Sunt convinsă că acest preparat o să vă încânte papilele gustative şi asta, recunosc, că mă încântă foarte tare. M-am tot gândit la ce fel principal să vă recomand şi pentru că eu cred că v-aţi săturat de clasicele supe, vă invit să încercaţi ciorba falsă de burtă. Este delicioasă! Iată ce ingrediente aveţi nevoie pentru această reţetă, dar şi care sunt paşii de preparare:

Ingrediente pentru ciorba falsă de burtă:

- o jumătate de kilogram ciuperci, - 3 ardei roşii, - 2 morcovi, - 2 cepe, - 5 linguri de ulei, - 200 de grame de smântână, - 6 căţei de usturoi, - 2 gălbenuşuri, - 3 linguri de oţet, - 1 ardei usturat, - pătrunjel, - sare, - piper.

Ciorbă falsă de burtă – metodă de preparare

Se curăţă ceapa, se spală şi se toată. Apoi, se curăţă morcovii, se spală şi se dau pe răzătoare. Ardeii roşii se curăţă şi ei şi se toacă cubuleţe.

Luăm o tigaie, punem ulei şi lăsăm să se încingă. Adăugăm ceapa tocată. Când aceasta capătă o culoare uşor aurie, adăugăm morcovii şi ardeii. După ce se călesc, legumele se mută într-o oală şi se adaugă peste apă. Spălăm ciupercile şi le tăiem felii (ca să arate la fel ca cele de burtă). Le călim şi pe ele şi apoi le adăugăm în oală, peste legume.

Se lasă la fiert o jumătate de oră, apoi se  pune sare şi piper. Usturoiul tocat mărunt se pune şi el în oală şi se toarnă oţetul. Amestecăm gălbenuşurile cu smântâna şi cu 10 linguri de zeamă din oală. Acest mixt se toată uşor în ciorbă, în acest timp se amestecă continuu. Se închide focul. Adăugăm şi verdeaţa tocată şi ciorba falsă de burtă este gata.

Poftă bună!