Uimitoare şi simplă mai este această reţetă de cod la tigaie în sos de unt. Gata în mai puţin de 15 minute, este un adevărat deliciu pentru gurmanzi. Poţi folosi orice fel de garnitură îţi este pe plac: cartofi pai, orez, piure de cartofi sau de orice alte legume.

 

  • Pregătire:10 min
  • Porții:3
  • Gătire:30 min
  • Timp total:40 min
  • Categorie:fel principal
Ingrediente

700 g cod (proaspăt sau îngheţat)
6 linguri unt
¼ linguriţă pudră de usturoi
½ linguriţă sare
¼ linguriţă piper
¾ linguriţă boia
câteva felii de lămâie
pătrunjel sau coarinadru proaspăt

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele şi untul. Taie codul în bucăţi mai mici, dacă vrei. Dai fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.

Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui deasupra restul de unt şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. Nu lăsa prea mult pe foc, se va înmuia foarte rău şi se va împrăştia. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat.

sursa: valentinascorner.com

 

Loading...