Cod la tigaie în sos de unt

2 shutterstock 2063077679 jpg jpeg

Amestecă toate ingredientele, mai puţin peştele, usturoiul, lămâia şi untul. Taie codul în bucăţi, dă fiecare bucată de peşte prin amestecul condimentat.

Încingi 2 linguri de unt într-o tigaie la flacără mai mare. Odată ce s-a topit untul, adaugi codul în tigaie. Laşi pe foc 2 minute. Dai focul mai încet şi întorci peştele pe partea cealaltă, pui restul de unt, usturoiul zdrobit şi mai laşi pe foc 3-4 minute. Untul se va topi complet şi peştele se va pătrunde. La final, stropeşte cu zeamă de lămâie şi serveşte imediat, cu garnitura preferată.

FOTO Shutterstock

  • Porții: 3
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: fel principal

Ingrediente

700 g cod (proaspăt sau congelat)

4 linguri unt

100 g făină

2 căţei de usturoi

1 linguriţă sare

¼ linguriţă piper

zeama de la 1/2 lămâie