Conopidă cu brânză la cuptor

Conopida cu cascaval la cuptor jpeg

Dacă vrei să prepari o mâncare la cuptor, foarte delicioasă, trebuie să încerci această reţetă cu conopidă. Uşor de preparat, vei descoperi o mâncare mai sănătoasă, în comparaţie cu mâncărurile care conţin mulţi carbohidraţi. Reţeta aceasta necesită o cantitate generoasă de brânză, aşa că poţi folosi parmezan, cheddar sau brânză mozzarella.

Ingrediente

500-600 g conopidă (tăiată bucheţele) ½ lămâie, ca să eviţi mirosul neplăcut atunci când fierbi conopida 300 ml lapte 1 lingură ulei de măsline 1 ou 2 linguri făină ½ linguriţă sare 1 linguriţă piper negru măcinat 100 g parmezan

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Prepari bucheţelele de conopidă la aburi. Dacă nu ai o oală de fiert cu aburi din inox, încearcă altă metodă. Umpli o oală mare cu apă, pui conopida tăiată şi laşi apa să dea în clocot. Laşi să fiarbă la foc mic 10 minute sau până se înmoaie conopida. Pui o jumătate de lămâie în apa în care fierbe sau atunci când o prepari la aburi, ca să eviţi mirosurile neplăcute. Scurgi apa şi dai bucheţelele de conopidă prin jet de apă rece. Scurgi şi dai deoparte legumele.

Amesteci laptele, uleiul de măsline şi oul într-un vas. Încorporezi făina, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci până la omogenizare. Pui trei sferturi din cantitatea de parmezan. Adaugi conopida în sosul acesta cremos şi o acoperi bine, apoi o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul încins 40 de minute. Scoţi tava din cuptor, presari cu restul de parmezan ras şi mai laşi conopida la cuptor 5 minute sau până se topeşte brânza. Când s-a rumenit frumos, o scoţi din cuptor şi o serveşti caldă.

Sursa + foto: giverecipe.com

Tartă cu conopidă şi kaizer

Tartă cu conopidă şi kaizer

Cea mai bună reţetă de piure de conopidă cu rozmarin şi usturoi

Cea mai bună reţetă de piure de conopidă cu rozmarin şi usturoi

Castraveţi, roşii şi conopidă murate

Castraveţi, roşii şi conopidă murate

Reţetă rapidă: tabouleh cu conopidă, rodie şi morcovi

Reţetă rapidă: tabouleh cu conopidă, rodie şi morcovi